Web dizajn

Web dizajn

...

Internet prezentacije

Web dizajn, kako ga naša Agencija doživljava i implementira, podrazumeva kreativan proces osmišljavanja i planiranja optimalnih rešenja u funkcionalnom i estetskom smislu u koji je od početka do kraja aktivno uključen i sam klijent.

OSNOVNE USLUGE

 • dizajn grafičkog prikaza prezentacije
 • kreiranje mape prezentacije - strukturne uređenosti
 • planiranje i izrada baze podataka
 • izrada administrativnog panela za upravljanje i uređivanje sadržaja od strane klijenta
 • programski kod za unos podataka kroz administrativni panel i prikaz podataka na korisničkoj strani prezentacije
 • optimizacija prezentacije za što bolje pozicioniranje na internet pretraživačima

PROPRATNI SADRŽAJI

 • rotacioni baneri za prikaz izvojenih proizvoda i usluga
 • galerije slika i portfolija proizvoda/projekata kojima sami upravljate
 • kontakt formulari
 • vizuelni efekti
 • povezivanje sa društvenim mrežamaInternet prodavnice (e-commerce)

Kompletno rešenje za prezentaciju i prodaju vaših proizvoda putem Interneta. Podrazumeva kataloški prikaz proizvoda i usluga, izbor dodatnih atributa artikala i količina, korpu u koju korisnici dodaju željene artikle i forme porudžbenica i/ili direktno plaćanje izabranih artikala.

OSNOVNE FUNKCIONALNOSTI

 • jednostavno administriranje - dodavanje kategorija, podkategorija i artikala
 • automatsko generisanje i slanje računa
 • implementacija u vaš poslovni softver i B2B sistem
 • detaljne statistike i izveštaji o porudžbinama
 • praćenje stanja zaliha i pošiljki
 • implementacija različitih mogućnosti plaćanja (uplatnice, virmani, kreditne kartice, PayPal)

DODATNE FUNKCIONALNOSTI

 • izdvajanje artikala na popustu i akciji, preporučenih artikala
 • ocenjivanje artikala i ankete
 • liste želja klijenata
 • popusti na količinu, ukupan iznos
 • internet marketing (newsletter i mejling liste)Flash i multimedijalne prezentacije (CD, DVD)

Flash prezentacije su vrlo popularne u prezentaciji firme, proizvoda, usluga. Flash omogućava prikaz svih vrsta multimedijalnog sadržaja na najatraktivniji način što vam daje širok spektar mogućnosti. Od prezentacije fotogalerije, preko opisa usluga, proizvoda, do video galerije i/ili kompletne flash prezentacije jedne firme.

Česta praksa je da firme koje izrade flash web prezentaciju, prebace celu prezentaciju u flash format pogodan za prikazivanje sa CD/DVD medija. Samim tim dobiju dve prezentacije, online i offline, tj. flash CD/DVD prezentaciju. Takav oblik prezentacije je jedan od najboljih za prezentovanje svoje firme na najvišem nivou.

Nedostatak ovog oblika prezentovanja je nemogućnost prikaza na mobilnim uređajima i nečitljivost za internet pretraživače. Međutim, kreiranje paralelnih flash i HTML prezentacija omogućiće posetiocima vašeg websajta izbor na koji način žele da pristupe vašoj prezentaciji.

OSNOVNA SVOJSTVA

 • animirani grafički prikaz
 • zvučni efekti i muzička podloga
 • efektni animirani intro-i
 • media plejeri

Koliko košta moj websajt?

Inicijalna procena vrednosti

Cena izrade websajta zavisi od više činilaca. Iz tog razloga nije moguće unapred definisati cene i ponude.

Da bismo bolje razumeli vaše potrebe i zahteve i dali okvirnu ponudu za izradu vaše prezentacije, molimo da popunite online formular i pružite nam osnovne informacije za procenu.

Formular


Osnovni web pojmovi

Najčešće se izrađuju u HTML/XHTML-u u kombinaciji sa CSS-om, Java Script-om. Mogu imati animacije ali nemaju interaktivnost sa posetiocima. Sva aktivnost posetioca ovakvog websajta svodi se na pregledavanje sadržaja i eventualno korišćenje kontakt forme.

Ne zahtevaju bazu podataka. Sav sadržaj se nalazi u samom HTML kôdu koji se izvršava u browser-u posetioca. Izmenu sadržaja ne može vršiti sam korisnik. Obično se brže učitavaju i lakše ih je optimizovati za pretraživače.

Pogodni su za manje zahtevne websajtove, sa manje podataka i gde interakcija sa posetiocima nije neophodna. Cena izrade je niža od dinamičkih sajtova ali zahteva dodatne troškove pri izmeni sadržaja.
Omogućavaju manju ili veću interakciju sa posetiocima, prikupljaju podatke o posetiocima i njihovim interesovanjima, omogućavaju ili onemogućavaju pristup delovima sajta određenim kategorijama posetioca, automatski šalju obaveštenja ili vesti posetiocima koji to žele, pružaju mogućnost pretrage i sortiranja podataka.

Obično se rade u nekom programskom jeziku (PHP, ASP) i kôd im se izvršava na serveru, pa se tek potom šalje browser-u. Najčešće se podaci nalaze u bazi podataka kojim korisnik sam upravlja preko kreiranih administrativnih panela.

Pogodni su za web portale sa člancima i vestima, websajtove sa dinamičkim portfolijima proizvoda/projekata, internet prodavnice. Inicijalna cena je viša nego kod dinamičkih websajtova ali ne iziskuje naknadne troškove izmene sadržaja.
Websajtovi urađeni u flash-u mogu biti veoma atraktivni, sa animacijama, zvucima - muzikom, mogu biti interaktivni sa korisnicima, sa ili bez CMS-a. Flash sajtovi i pored svih mnogobrojnih mogućnosti imaju nedostatak u oblasti SEO optimizacije. Zbog toga se češće rade delovi sajta u flash tehnologiji, pre nego čitav websajt.
CMS (engl. Content Management System) je sistem za dinamičko upravljanje sadržajem. CMS predstavlja programsku aplikaciju uz pomoć koje se može, bez poznavanja programiranja, upravljati sadržajem.

Najčešća vrsta CMS-a je administrativni panel koji služi za upravljanje sadržajem na internet prezentacijama i internet aplikacijama korišćenjem HTML i Javascript programskih jezika za prikazivanje sadržaja, PHP, JSP ili ASP za izvršavanje upita nad bazom i MySQL ili MS SQL Server baze podataka u kojoj se pamti sadržaj.
Opisni jezik specijalno namenjen opisu web stranica. Pomoću njega se jednostavno mogu odvojiti elementi kao što su naslovi, paragrafi, citati i slično. Pored toga, u HTML standard su ugrađeni elementi koji detaljnije opisuju sam dokument kao što su kratak opis dokumenta, ključne reči, podaci o autoru i slično. Ovi podaci su opštepoznati kao meta podaci i jasno su odvojeni od sadržaja dokumenta.
Jezik formatiranja pomoću kog se definiše izgled elemenata web stranice. Prvobitno, HTML je služio da definiše kompletan izgled, strukturu i sadržaj web stranice, ali je od verzije 4.0 HTML-a uveden CSS koji bi definisao konkretan izgled, dok je HTML ostao u funkciji definisanja strukture i sadržaja.
Specijalizovani skriptni jezik prvenstveno namenjen za izradu dinamičnog web sadržaja. PHP je stekao popularnost zbog svoje jednostavnosti i sintakse nasleđene iz programskog jezika C i Perl.
Skriptni programski jezik koji se prvenstveno koristi za definisanje funkcionalnosti web stranica na klijentskoj strani. Napravljen je da bude sličan Javi, zbog lakšeg korišćenja, ali nije objektno orijentisan kao Java, već se temelji na prototipu i tu prestaje svaka povezanost s programskim jezikom Java. Omogućuje web stranicama komunikaciju sa serverskim programom, što čini web aplikaciju interaktivnijom i lakšom za korišćenje.
JavaScript biblioteka dizajnirana da pojednostavi klijentsku stranu za skriptovanje HTML-a. Prvi put bila objavljena u januaru 2006. Koriste je više od 52% od 10.000 najposećenijih sajtova, jQuery je najpopularnija JavaScript biblioteka u upotrebi danas.
SEO (engl. Search Engine Optimization) optimizacija sajta za pretraživače, predstavlja optimizaciju sajta, odnosno usklađivanje i unapređenje internih i eksternih faktora čiji je cilj povećanje posećenosti sajta koja dolazi sa pretraživača (Google, Yahoo, MSN, Bing).

Kada se vrši SEO Optimizacija sajta, praktično, vrši se usklađivanje oko 300 faktora koje pretraživači koriste kako bi ciljana ključna reč (fraza) bila što bolje pozicionirana na pretraživačima. Loše optimizovan sajt, odnosno sajt pri čijoj izradi se samo vodilo računa o izgledu i sadržaju, a nije se obraćala pažnja bar kada su ključni SEO faktori u pitanju, biće loše pozicioniran na pretraživačima, što uzrokuje i mnogo lošiju posećenost u odnosu na moguću. Naravno, slaba posećenost sajta dovodi i do gubitka smisla postojanja samog websajta!Pogledajte web dizajn portfolio

Originalni dizajn

Ono što svaku prezentaciju čini uspešnom je njena originalnost i prepoznatljivost. ArteNativa ne koristi postojeće šablone već kreira isključivo originalne prezentacije u skladu sa vašim vizuelnim identitetom.

Kreirajte sami svoj sadržaj

Pružamo vam mogućnost sa sami uređujete svoju prezentaciju - kreirate kategorije i poglavlja, dodajete pojedinačne stranice ili menjate postojeće.

Jednostavno administriranje

Naš administrativni panel za uređivanje sadržaja prilagođen je korisnicima i sa najosnovnijim poznavanjem računarskih sistema.

Multimedijalni sadržaji

Pomoći ćemo vam u pripremi multimedijalnih sadržaja svih vrsta - fotografije, video snimanje i montaža, muzičke podloge - kojima ćete svoju prezentaciju učiniti lepšom i privlačnijom.

Višejezička podrška

Vaša prezentacija može postati dostupna zainteresovanim klijentima širom sveta. Obezbeđujemo najkvalitetniji prevod na engleski, nemački i ruski jezik.

Servis 24/7

Naš email servis za podršku danonoćno vam stoji na usluzi. Sve poteškoće i probleme rešavamo u najkraćem roku i dajemo odgovore na sva vaša pitanja.